Onpage SEO demek kalıcılık yaratmak için akla gelen çalışmaların temelidir diyebiliriz. Bir web sitesinin içeriği arama motorlarının kriterleri çercevesinde kodlanmış ve görsele dökülmüş olması sıralamalarda başarısını uzun soluklu ve kalıcı kılacaktır. Onpage SEO çalışmalarını genel hatları ile sizlere aktarmaya çalışacağız.
Kurumsal web siteniz de olsa kullanıcılardan geri bildirim alabilmek adına, yorum gönderme ve ya ziyaretçi görüşleri sayfası oluşturarak siteye özgün içerik sağlayacak alanlar oluşturun.
Site sayfaları ortaya çıktıktan sonra sitemap.xml ve robot.txt dosyasını sitenizin ana dizinine eklemelisiniz. oluşturmuş olduğunuz site haritasını Google Webmaster‘a ekleyin. Bu arada web sitesi yaptıktan sonra kullanıcı ziyaretçi, sorgu, backlink ve daha bir çok kategoride geri bildirim almak adına Google Webmaster tool hesabı ve Google Analytics hesabını web sitenize tanımlayın.
Her makalenizde mutlaka anahtar kelimenizden bir adet bulundurun. Başlık etiketlerini kullanmayı unutmayın. (H1, H2,H3)
Yeni yazdığınız makalelerde daha önce yazdığınız konulara link verin.
Yazılarınız için özel etiketler oluşturun.
Hedef kelime odaklı title‘lar yaratın.
Her sayfa için ayrı meta tag alanı yaratın. Keywords 260 karakteri ve 11 adeti kelimeden fazla kullanmayın.
Description karakter sayısı 160′ı geçmediğine dikkat edin.
Web sitenizde kullanacağınız görsellerin adları ilgili hedef kelime ile eş değer olmasına dikkat edin. Her fotoğraf için alt=”” alanı oluşturun.
Referans dış bağlantılar da Kodu yerinerel=”external” Kodunu kullanın.
Hangi sektörde olursanız olun websitesi.com/blog benzeri bir alan oluşturun ve oluşturduğunuz alana bulunduğunuz sektörle ile ilgili özgün içerik girişi sağlayın.
Hedef kelime odaklı link yapısı kurun. websitesi.com/hedef-kelime.html
Genel hatları ile Onpage SEO denilince aklımıza gelenleri sizlere aktarmaya çalıştık. Ankara seo konusu ile bilgilenmeye devam edebilirsiniz.